"Kétszersült" krumpli
sponsored links
Amikor elõkészítettem ezt az ételt gondolkodtam, hogy mi is legyen a neve. Aztán azon, hogy egy ilyen egyszerû kaját feltegyek-e a blogba... Az élet adott neki nevet, az íze miatt pedig megilleti a blogban való szereplés. :) Bár lehet, csak nekem ízlik... de akkor is leírom az elkészítését. Amúgy csak én ettem belõle, mert most csak magamra sütöttem/fõztem egy keveset.
A neve pedig... Hát ez fõtt is, sült is. :) Már amikor begyújtottam a sütõt valami gyanús volt. De csak betettem a sütõtállal a kaját. 45-50 perc elteltével is ugyanaz a gyanús érzés volt bennem, hogy ez a sütõ mintha nem úgy sütne, mint az otthoni. Nem is érzõdött illat nagyon, túlzottan meleg sem volt a sütõ... Pedig állítgattam én a hõfokot is, 180-220 fok között. Légkeverésesre is rákapcsoltam... De amikor közel egy óra elteltével kivettem a kaját, és a krumpli még szinte kemény volt... Elõvettem a csoda Tefal edényemet, és beletettem a krumplit. Tettem alá kevés margarint, és vizet. Végül fent készült el a másnapi ebédem. :)
Így történt az, hogy kipróbáltam a lakáshoz tartozó tûzhely sütõrészét... De az ilyen sütõs dolgokat otthon fogom intézni a jövõben. :)
Szóval ezt a krumplis egytálat lehet sütni is, de úgy is elkészíthetõ, hogy elõfõzitek a krumplit, aztán serpenyõben összeforgatjátok a többi hozzávalóval. Úgy inkább ne járjatok, mint én.... De most mégis jöjjön, hogy hogyan is készült ez a szószos-szalonnás krumpli. :)
Elkészítése
A krumplit felkarikázom, és sóval, borssal, delikáttal fûszerezem.
A bacon szalonnát apró csíkokra vágom.
A tejfölt elkeverem mustárral, apróra vágott ...
Elkészítése
A krumplit felkarikázom, és sóval, borssal, delikáttal fûszerezem.
A bacon szalonnát apró csíkokra vágom.
A tejfölt elkeverem mustárral, apróra vágott ...